Zlatú palmu MMF v Cannes získal americký film Strom života

23.05.2011 Celý región

Cannes 22. mája (TASR) - Hlavnú cenu Medzinárodného filmového festivalu v Cannes - Zlatú palmu - získal dnes film amerického režiséra Terrencea Malicka The Tree of Life (Strom života).
Piata Malickova snímka je rodinnou ságou z amerického Stredozápadu z 50. rokov 20. storočia v hlavných úlohách s Bradom Pittom a Seanom Pennom. Namiesto režiséra, ktorý si udržuje odstup od médií, prevzala ocenenie dvojica producentov.
O Zlatú palmu za najlepší film, jedno z najprestížnejších ocenení vo svete kinematografie, sa celkovo uchádzalo 20 snímok.
Udeľovanie cien uzavrelo najväčšiu prehliadku svetového filmu, ktorá sa v Cannes začala 11. mája.
Cenu pre najlepšiu herečku získala Američanka Kirsten Dunstová za úlohu vo filme Melanchólia od dánskeho režiséra Larsa Von Triera. Dunstová v ňom stvárnila nevestu, oslavujúcu svoju svadbu v čase, keď Zemi hrozí zrážka s planétou.
Za najlepšieho herca bol vyhlásený Francúz Jean Dujardin za účinkovanie v nemom romantickom filme \"The Artist\" (Umelec). Snímka zachytáva príbeh hollywoodskej hviezdy z 20. rokov 20. storočia, ktorej kariéru zruinovalo zavedenie zvukového filmu.
 

Vyberte región